hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Vučić : “Da dođemo do dogovora oko KiM, potrebna nam je podrška Rusije”

Aleksandar Vučić : “Da dođemo do dogovora oko KiM, potrebna nam je podrška Rusije”

21 Avgusta
16:37 2018
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da će predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetiti Srbiju ove godine, te rekao da je za dolazak do dogovora o KiM potrebna i podrška Rusije.

“Mi njega čekamo. On je obećao da će doći i svaki put kada je rekao da će doći on je došao”, naglasio je Vučić, u obraćanju novinarima na aerodromu u Batajnici gdje je prisustvovao prijemu dva remontirana MIG-a 29.

Istakao je da Srbija ima mnogo toga ove godine da slavi, pokaže.

“Srbija se ponosi svojim rezultatima, a ponosi se i svojim prijateljstvom. Za razliku od drugih, mi ih ne krijemo”, objasnio je Vučić.

Na pitanje da li će i gdje doći do njegovog susreta sa Putinom, koji je planiran idućeg mjeseca, u Rusiji, Vučić je odgovorio da kabineti rade na tome.

“Da li će biti u Moskvi ili nekom drugom mjestu nije važno. Nadam se da ću imati prilike da sretnem ruskog predsjednika prije njegove posjete Srbiji”, podvukao je on.

Povodom današnjeg razgovora šefa srpske diplomatije Ivice Dačića sa njegovim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, Vučić je ukazao da je Srbiji važna podrška Rusije.

“Da dođemo do dogovora oko KiM, potrebna nam je podrška Rusije”, podvukao je on.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku