hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Trifunović: Ova zemlja zaista i nije ni srpska, ni muslimanska ni hrvatska nego samo i isključivo Njihova

Aleksandar Trifunović: Ova zemlja zaista i nije ni srpska, ni muslimanska ni hrvatska nego samo i isključivo Njihova

26 Novembra
06:57 2019

Vraćao sam se prije par godina za Banjaluku iz Sarajeva na današnji datum, 25. novembar, dijelom i putevima ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a. Rupa na rupi, odroni…voziš se i ne znaš šta te čeka, jer u ovoj zemlji na putu je jedino siguran saobraćajac…slušao sam emisiju na radiju, tema zašto će današnji dan u Federaciji BiH biti neradan, a u Republici Srpskoj radan, još jedan prigodni razgovor o formi, a ne o suštini…za oko 550 000 nezaposlenih u eteru ove vukojebine, svaki dan i jeste neradan, ali to nije tema …i reže tako istoričari jedni na druge, učili po jednom, a sada podučavaju po drugom prigodnom programu … kad im ponestane argumenata i kad već ne znaju kako da objasne žive, po nepisanom pravilu učitelji potežu mrtve…vaskrsavaju i jurišaju ustaše, četnici i partizani radiotalasima…istovremno, unuci im virtuelno i stvarno zapišavaju spomenike i kosturnice, rijetke tragove antifašizma, zarasle u korovu.

Poraženi saradnici okupatora sada su, kažu, mlade političke nade, zvijezde vodilje …

Ova zemlja je nastala na borbi protiv fažizma, od okupatora su ove gradove oslobodili partizani. To su istorijske činjenice.

U Mrkonjić Gradu, na današnji dan 1943. godine, održano je Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a.

“Žene Bosne i Hercegovine, uzevši značajno učešće u narodno-oslobodilačkoj borbi, postale su čvrst oslonac narodno-oslobodilačkog pokreta. Zajedno sa svojim drugovima, žene će se i nadalje boriti protiv okupatora i njegovih sluga, a sutra, poslije oslobođenja naše zemlje, one će uložiti sve svoje snage u izgradnju sretne budućnosti naše BiH”, poručila je tog dana sa govornice narodni heroj Rada Vranješević, partizanka iz Rekavica pored Banjaluke. Njen govor je zabilježen jednom od najpoznatijih fotografija ZANOBIH-a.

Opredjeljenje učesnika ZAVNOBIH-a je bilo jugoslovensko, i Bosna i Hercegovina je tada uspostavljena kao federalna jedinica nove Jugoslavije.

Odbijanje obilježavanja 25. novembra pokazuje potpuno nepoznavanje istorije i politike i zaslijepljenost dnevno političkom ideologijom. Jer, ZAVNOBiH u sebi nije sadržao nijednu negativnu ideju ili poruku. Tog dana u Mrkonjić Gradu nastala je i ova rečenica:

“Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska, i muslimanska i hrvatska, slobodna i zbratimljena Bosna i Hercegovina, u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata.”

U malo sam stvari siguran, ali u ovo jesam.

Ti čestiti partizani i antifašisti siguno nisu hrabro svojim kostima temeljili ovu zemlju zarad nas ovakvih i ološa koje smo izabrali da nas vode, ološa zbog kojih ova zemlja zaista i nije ni srpska, ni muslimanska, ni hrvatska, nego samo i isključivo Njihova…

Aleksandar Trifunović (Buka)

Podijeli

4 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 27 Novembra, 10:10

  ALEKSANDRE TRIFUNOVIĆU SAD ĆU TE BUKVALNO POJESTI,ALI SA ARGUMENTIMA.
  1.TAJ ZAVNOBIH NIJE ONO ŠTO KAŽU ONI KOJI SU NA VLASTI U SARAJEVU,NI BLIZU.
  2.ARGUMENT DA SU OVU ZEMLJU OSLOBODILI PARTIZANI JEST NAJVEĆI PROBLEM,JER SU TI ISTI PARTIZANI BILI PRIPADNICI NEKOG NARODA,JER PARTIZANA KAO NARODA NIKAD NIJE BILO.UPRAVO TO I HOĆE DA NAPRAVE OVI KOJI DANAS SLAVE ZAVNOBUIH.ONI HOĆE DA KAŽU DA SU SVI U BIH JEDNAKO DOPRINIJELI OSLOBOĐENJU OD OKUPATORA A TO JE NOTORNA NEISTINA.ONI SU BILI U USTAŠAMA I TO U VELIKOJ VEĆINI I GDJE GOD I KAD GOD SU U TOKU 2. SVJETSKOG RATA MOGLI ONI SU KLALI SRBE.NISU UBIJALI PUŠKOM VEĆ SU KLALI KAD GOD IM SE PRUŽILA PRILIKA(JASENOVAC….)PRIČAŠ GLUPANE O PARTIZANIMA A U VRIJEME TOG ISTOG ZAVNOBIHA ONI SU U DALEKO VEĆEM BROJU KAO PRIPADNICI CRNE LEGIJE GDJE JE BILO POLA MUSLIMANA I POSEBNO KAO HANDŽAR DIVIZIJA,GDJE SU SVE BILI MUSLIMANI,JURIŠALI NA STALJINGRAD A OSTALI MUSLIMANI SU U BIH ČUVALI ČVRSTI USTAŠKI POREDAK JER JE BIH BILA U SASTAVU NDH.SAMO U SRPSKIM MJESTIMA JE BIO PLAMEN OTPORA JER SU SRBI BRANILI GOLI OPSTANAK.TITO JE PARTIZANEMGDJE JE BILO 95% SRBA VODAO PO ŠUMAMA I GORAMA APORODICE SU OSTAVILI NA IZVOLTE USTAŠAMA U KOJIMA JE U BIH BILO VIŠE MUSLIMANA NEGO HRVATA.DA NIJE BILO ČETNIKA KOJI SU ČUVALI SVE SRBE PA I PARTIZANSKE PORODICE NIJEDAN SRBIN U BIH NEBI PRETEKAO.TO MI JE PRIČAO MOJ DID KOJI JE BIO U PARTIZANIMA I NOSILAC JE SPOMENICE A NJEGOV NAJBOLJI PRIJATELJ DO KRAJHA ŽIVOTA JE BIO KOMŠIJA ILIJA KOJI JE BIO LOKALNI ČETNIK I ČUVAO JE SVE SRPSKE PORODICE PA NAŠU PORODICU JE 7 PUTA SPASIO OD USTAŠA DA IH NEBI POKLALI I SAD JE ILIJA,KOJI NIKOG NIJE UBIO OSIM MOŽDA NEKOG USTAŠE U ZAŠTITI OD POKOLJA SVOJIH ROĐENIH I SVOJIH KOMŠIJA,VELIKOSRPSKI FAŠISTA I AGRESOR KAO I U OVOM RATU JA I MOJI DRUGOVI KOJI SMO BRANILI SVOJE TO JEST SVOJ GRUNT MI SMO VELIKOSRPSKI AGRESORI.
  3.ZAVNOBIH JE ISKLJUČIVO SRPSKI JER SE ODRŽAO U SRPSKOM GRADU I OD SRPSKIH tzv VIJEĆNIKA KOJE SU DOVELI U GAŠIĆA KUĆU A ONI NISU IMALI POJMA O ČEMU JE RIJEČ,TO JEST VELIKA VEĆINA NJIH.
  4.KAŽEŠ DA JE OPREDJELJENJE UČESNIKA ZAVNOBIHA JE BILO JUGOSLOVENSKO I DA JE BIH STVORENA KAO JUGOSLOVENSKA FEDERALNA JEDINICA.TU SAM TE ČEKAO:PA IDIOTE ZA ŠTA SMO SE MI SRBI ZALAGALI NEGO ZA OPSTANAK JUGOSLAVIJE I BIH KAO RAVNOPRAVNE FEDERALNE JEDINICE ALI SU DRUGI TO HTJELI SRUŠITI,I ONDA OPET PRIČAJU DA SMO MI KRIVI.
  5.KAŽEŠ DA JE ODBIJANJE PROSLAVE POTPUNO NEPOZNAVANJE ISTORIJE. TO JE ZAISTA VRHUNAC IDIOTIZMA.PA NEMA ZAVNOBIH-a BEZ AVNOJA.
  NIJE ZAVNOBIH OBNOVA NIKAKVE DRŽAVNOSTI BIH VEĆ SAMO STVARANJE TERITORIJALNE JEDINICE UPRAVE U DRŽAVI JUGOSLAVIJI,PA AKO NEMA JUGOSLAVIJE ONDA LOGIČNO NEMA NI BIH.
  NEMA SLAVLJENJA SA ONIMA KOJI SU NAM ZAJEDNO SA ŠVABAMA UZELI MILION GLAVA MINIMALNO PA DA SE TO SAKRIJE I ZABORAVI KAO DA NIJE BILO A JOŠ PRIDE AKO JE BILO NEKE OSVETE ALI SAMO NA PREDHODNI ZLOČIN NJIH TO SE PROGLAŠAVA GENOCIDOM NAD NJUMA.FATMIR ALISPAHIĆ KAŽE DA JE MUSLIMANA STRADALO 103000 I TO JE VGENOCID NAD NJIMA A MILION I VIŠE SRBA SE PO NJEMU SAMOUBILO JER ONI DOBRICE NISU NIKOG PIPNULI.PRIČA DA SU USTAŠE POBILE JEVREJE U SARAJEVU ALI JE ZABORAVIO DA KAŽE DA SU SKORO SVE USTAŠE U SARAJEVU BILI MUSLIMANI.OVIM NEOPRAVDAVAM USTAŠE SAMO HOĆU DA KAŽEM DA SU ONI ZAJEDNO SA HRVATIMA BILI USTAŠE.
  REKAO SAM VEĆ JEDNOM VIŠE JE HRVATA I MUSLIMANA BILO POD STALJINGRADOM KAO PRIPADNIKA NACISTIČKE VOJSKE NEGO ŠTO IH JE IKAD BILO U PARTIZANIMA.SRBINA NIJEDNOG NIJE BILO TAMO.PREMA TOME TO JE ISTORIJSKA ISTINA I ZATO SA NJIMA NEMA ZAJEDNICE NITI SLAVLJENJA.
  AKO HOĆEŠ JOŠ ARGUMENATA MOŽEMO SE NAĆI NA KAFI U BANJALUCI GDJE GOD HOĆEŠ PA DA PRIČAMO.MOJ PRADEDA JE BIO SOLUNSKI DOBROVOLJAC,DEDA PARTIZAN A JA PRIPADNIK VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE SAMO DA ZNAŠ.

  Odgovori
  • hrkljus
   hrkljus 29 Novembra, 09:28

   I sada, poslije iznosenja ARGUMENATA, povuci vodu.

   Odgovori
 2. FAJTER
  FAJTER 01 Decembra, 11:30

  POSLIJE OVIH ARGUMENATA VAMA I NIJE OSTALO NIŠTA DRUGO NEGO DA URADITE HRKLJUŠ.VIDI SE PO TVOM BEZOBRAZLUKU I BESTIJALNOJ I DEMONSKOJ KOLIČINI NEOSJEĆANJA BILO KAKVE EMPATIJE ZA DVA MILIONA SRPSKIH GLAVA U DVA RATA KOJE SU SRBI DALI ZA SVOJU A I VAŠU SLOBODU KO STE I ŠTA STE BILI DO TAD A SAD STE OD SEBA DOBILI I NACIJU I DRŽAVU I OPET SAMO MRŽNJA SA VAŠE STRANE.ALI ZATO JEVREJI IMAJU IZREKU KAD IM NEKO DIRNE U HOLOKAUST KOJI SU DOŽIVJELI OD NIJEMACA A BOGAMI I DIJELOM OD VAS U NDH,GDJE SU SVOJ DOPRINOS DALI I MUSLIMANI.JEVREJI SAMO KAŽU”NEDOSTOJNI NEKA ĆUTE”.

  Odgovori
  • Gaudeamus
   Gaudeamus 01 Decembra, 15:50

   E ovako. Ovaj komentar pišem zbog normalnih ljudi koji će pročitati ovaj članak i eventualno komentare na njega, a ne zbog ovog polupismenog tipa koji truje svojim falsifikatima ovaj internet prostor, a ne zna gdje se treba staviti zarez, tačka, gdje koja riječ odvojiti, itd.
   Prvo, partizani su 1941. bili u poređenju sa njemačkim trupama, Talijanima, ustašama i četnicima malobrojne gerilske grupe, koje je najviše ideologija držala na okupu i bili, istina je, većinom Srbi. Ogromna većina Srba bila je 1941.u četnicima, nedićevcima, itd. Partizanima su počeli da prilaze 1943. a masovno tek 1944.,kad je već bilo izvjestno da će antifašizam odnijeti pobjedu. Glavna tema četničkog pokreta nije bila borba protivu okupatora već borba protiv komunista i ostvarenje plana Ilije Garašanina, t. j. stvaranje velike Srbije na način da se očisti što više teritorije Bosne i Crne Gore od Bošnjaka.
   Tome se pristupilo temeljno od samog početka rata, poglavito u sjevernoj Crnoj Gori i istočnoj Bosni. U Bosni pod izgovorom navodnog muslimanskog masovnog pristupanja ustaškom pokretu. U članku “Moj put u Foču” pisanog u Austriji Adil Zulfikarpašić, predratni komunista i politički komesar, koji je bio blizak vrhovnom štabu i Titu navodi da je bio pozvan od VŠ da sa Perom Kosorićem dođe u Foču, upravo oslobođenu od Partizana. Tamo zatiču stravične prizore, gomile poklanih Bošnjaka, staraca, žena, dece. Gomile koje leže pored puta, razbacane i djelimično polrivene snijegom. Niz most u Foči se vide crveni stalaktiti od zamrznute krvi, Drina puna leševa… U razgovoru sa lokalnim partizanskim komandantima i stanovništvom dolaze do podataka da se u čitavom fočanskom srezu ustašama priključilo 12(dvanaest) Bošnjaka, većinom kriminalaca i polusvijeta. Toliko o masovnom pristupanju Bošnjaka ustašama. Ukupno od ustaša uhapšenih i u Sarajevu strijeljanih Srba iz Foče bilo je 20-30. Po odlasku Talijana i ustaša ulazi mala grupa srbijanskih četnika. Preko noći skoro svi lokalni Srbi izlaze sa kokardom na glavi i oružjem.(“Eto za šest mjeseci našlo se među muslimanima dvanaest ljudi, koji su prihvatili poziv da sarađuju sa ustaškim vlastima, a za osam sati su skoro svi Srbi postali četnici i počeli da kolju sve odreda, ne birajući i ne praveći razliku ko je kriv a ko nije. I nije se našlo ni dvanaest od šesnaest hiljada Srba da uzme u zaštitu bar jednog muslimana ili njegovu obitelj i imovinu od osam hiljada poklanih muslimana u fočanskom srezu”). Vođe su Strajo Kocović i Sergije Mihajlović. I rade što rade, kolju svoje dojučerašnje komšije. Po ulasku partizana Strajo Kocović sa čitqvim odredom prilazi partizanima i postaje preko noći partizan, naravno sva djela ostaju neistražena i nekažnjena.
   Ako je klanje Bošnjaka u istočnoj Bosni bilo osveta za navodne masovne zločine od strane Bošnjaka ustaša nad Srbima, zašto onda pokolj Bošnjaka u Crnoj Gori? Zašto pokolj i Bošnjaka komunista, čak i onih pro srpski orijentisanih?
   Za ciljeve četničkog pokreta u 2.sv.ratu treba pogledati transkript suđenja Draži Mihailoviću, dostupno na http://www.znaci.com gdje se može videti toliko dokaza, svjedoka, pisanih depeša i naredbi od strane pomenutog da svaki komentar bude suvišan.
   I još da dodam, Turci su, grubo rečeno, Bosnom vladali 430 godina. U Bosni ne postoji dokaz o postojanju ptavoslavnih manastira i crkava prije dolaska Turaka. Svi značajniji su izgrađeni od dolaska Turaka na Balkan. I do dan danas očuvani, kao i katolički.
   Snage bosanskoh Srba porušiše za 4 godine rata sve džamije koje su bile na twritoriji pod njihovom kontrolom, uključujući i sve Banjalučke. U Banja Luci, u kojoj metak nije ispaljen. Pravoslavna crkva se očuva u opkoljenom Sarajevu u kojem snage bosanskih Srba pobiše, što granatama, što snajperom preko 10.000 ljudi, od toga preko 1.200 dece. I gore navedeni ima obraza iz Banja Luke da drži sa visine predavanja o moralu i o čojstvu. E to je pasjaluk epskih razmjera. I još kaže, barata činjenicama. A činjenice mu, priča se, zna se, itd.Broj poginulih Srba se u 2.sv.ratu procjenjuje na oko 346.000,gdje spadaju svi poginuli Srbi, uključujući i Partizane. U Jasenovcu je pobijeno ukupno 77.000-99.000 ljudi, većinom Srba. Sve drugo, milion, dva, pa još da su za to većinom Bošnjaci odgovorni, spada u patologiju za koju ne postoji lijek.
   A takvi kao gore navedeni samo čekaju priliku da ponovo udare na komšije,sve dok i jedan postoji, sveteći se Turcima kojima 430 godina nisu ništa mogli.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku