hamburger-icon

Kliker.info

Alarmantno upozorenje šefa NATO-a: ‘Rat u Ukrajini lako može izmaći kontroli i pretvoriti se u veliki rat. Krene li po zlu…‘

Alarmantno upozorenje šefa NATO-a: ‘Rat u Ukrajini lako može izmaći kontroli i pretvoriti se u veliki rat. Krene li po zlu…‘

09 Decembra
21:12 2022

Generalni sekretar Nato saveya Jens Stoltenberg  danas je upozorio da bi borbe u Ukrajini mogle izmaknuti kontroli – i postati rat između Rusije i NATO-a. “Ako stvari krenu po zlu, mogle bi poći užasno po zlu”, rekao je.

“Ovo je užasan rat u Ukrajini. To je također rat koji može postati pravi rat koji se širi u veliki rat između NATO-a i Rusije. Radimo na tome svaki dan kako bismo to izbjegli”, dodao je.

Stoltenberg kaže da nema sumnje da je “punopravni rat mogućnost” i da je važno izbjeći sukob “koji uključuje više zemalja u Europi i postaje pravi rat u Europi”.

Podsjetimo, Kremlj je optužio saveznike u NATO-u da su zapravo postali strana u sukobu opskrbljujući Ukrajinu oružjem, obučavajući njezine trupe i opskrbljujući vojne obavještajne podatke za napad na ruske snage. Vladimir Putin sugerirao je da bi Moskva mogla razmisliti o korištenju onoga što je opisao kao “američki koncept preventivnog udara”.

(Kliker.info-agencije)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku