hamburger-icon

Kliker.info

Akademik Mahmutćehajić upozorava : Bošnjaci nisu našli odgovor na ono što im se desilo, ni ne traže ga, a preživjeli su holokaust (VIDEO)

Akademik Mahmutćehajić upozorava : Bošnjaci nisu našli odgovor na ono što im se desilo, ni ne traže ga, a preživjeli su holokaust (VIDEO)

26 Januara
08:39 2020

Profesor Rusmir Mahmutćehajić gostujući na Face televiziji analizirao je društveno-političke prilike u Bosni i Hercegovini.

„Nemamo bosansku politiku, nikada nije postojala, treba je izgraditi. Naš narod u intenzivnom je propadanju.Prijete nestankom Bosne, moramo opstati. Stanje je agonije, nedostaje nam svijest o cilju;

Bosanska ideja je važnija od bilo koje druge, imamo najveće mogućnosti u historiji naše države da je razvijamo. Bosna je najteže pitanje savremenog svijeta, ne znamo ništa o tome, anestezirani smo;

Virus antibosanske korone jači je od onog u Kini. Svi smo odgovorni za odbranu države. Lideri su u pometnji, idejnoj i ideološkoj. Znanje najpraktičnija stvar, moramo ga imati. Stoljeće je malo za osviješćenje traumatiziranog naroda. Javno govorenje je prvi preduslov da izađemo iz stanja u kojem se trenutno nalazimo. Religija je pretvorena u ideologiju sticanja vlasti i moći.

Borba za vlast je gutanje otrova, političari ne znaju šta hoće. Bošnjaci nisu našli odgovor na ono što im se desilo, ni ne traže ga, a preživjeli su holokaust. Ratni zločinci žive slobodno u javnom prostoru.  Sva nasilja proističu bez jasne svijesti o onome šta radimo. Sarajevo mjesto gdje se uništavaju grobovi naših predaka.  Starce, žene , djecu i mrtve moramo zaštititi. Pitanje odgovornosti je ključno pitanje, radimo protiv sebe. Niko nam neće dati budućnost, moramo je izgraditi, braniti svoju Bosnu“, samo su neke od izjava Rusmira Mahmutčehajića.

 

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku