hamburger-icon

Kliker.info

Akademik Esad Duraković : Vučić jednu ruku pruža, drugom stalno šamara Bošnjake! (Video)

Akademik Esad Duraković : Vučić jednu ruku pruža, drugom stalno šamara Bošnjake! (Video)

15 Jula
08:19 2015

EsadD17Da li je Aleksandar Vučić svojim držanjem isprovocirao napad na sebe i delegaciju Srbije, svjestan političkih poena koje dobija vrativši se sa poprišta najkrvavijeg zločina s kraja prošlog vijeka – kao žrtva?! Da li je incident u Potočarima iskonstruisan do posljednjeg detalja ili je bio spontana reakcija dijela ljudi koji su prisustvovali 20-godišnjici genocida u Srebrenici? Da li je organizacioni odbor mogao i morao da spriječi napad na premijera Srbije?  Da li je Aleksandar Vučić svojim držanjem isprovocirao napad na sebe i delegaciju Srbije, svjestan političkih poena koje dobija vrativši se sa poprišta najkrvavijeg zločina s kraja prošlog vijeka – kao žrtva?!

Na ova i brojna druga pitanja koja se tiču onoga što je prethodilo, ali i onoga što se dešavalo nakon incidenta u Potočarima, za Dnevnik TV1 odgovara profesor i bh. akademik Esad Duraković.

–  Paradoks je u tome što su svi dovedeni u situaciju da izvinjavaju Vučiću. Umjesto da se on izvini, da prizna genocid, da sagne glavu pred spomenikom, svi se danima utrkuju da se njemu izvinjavaju. Prema tome, ovo što se dogodilo, uvjeren sam, nadilazi sva očekivanja Vučića koji apsolutno može da trijumfuje. On ima izvanredan politički kapital i u svijetu, jer je ispao žrtva, i u njegovoj domaćoj javnosti, a i ovdje niko više ne govori o Srebrenici, nego o Vučiću, naglašava, između ostalog, profesor Duraković, koji rigorozno analizira vrhunski upakovane obmane i laži premijera Srbije.

(Kliker.info-TV1)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku