hamburger-icon

Kliker.info

Afera Bosnalijek: Arslanagići pušteni na slobodu

Afera Bosnalijek: Arslanagići pušteni na slobodu

26 Avgusta
16:43 2015

EdinA115Kantonalni sud Sarajevo (KSS) donio je rješenje kojim je odbijen prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo za produženje pritvora Edinu Arslanagiću i Amaru Arslanagiću (otac i sin), te Šefiku Handžiću i Hasanu Šepi, osumnjičenima u “slučaju Bosnalijek”.Prema ovom rješenju, četvorici osumnjičenih pritvor se ukida i oni su, uz mjere zabrane, pušteni na slobodu.

Mjerama koje je Sud odredio osumnjičenima je zabranjeno napuštanje boravišta, odnosno Kantona Sarajevo, te se od njih privremeno oduzimaju putne isprave (pasoši) bez obzira na državljanstvo i organ koji ih je izdao.

Istovremeno, zabranjeno je izdavanje novih putnih isprava osumnjičenima, te korištenje lične karte za prelazak državne granice, a dužni su da se javljaju jednom sedmično MUP-u Kantona Sarajevo, odnosno policijskim upravama prema prijavi prebivališta.

Osumnjičeni u ovom slučaju se terete da su kao organizirana grupa i uposlenici firme „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo, „Brštanica“ d.o.o. Sarajevo i „Carpe Diem“ počinili više krivičnih djela, uključujući zloupotrebu položaja ili ovlasti, poreznu utaju, krivotvorenje službene isprave i sklapanje štetnog ugovora. U Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, ovo će tužiteljstvo uputiti žalbu u povodu spomenute odluke Kantonalnog suda.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku