hamburger-icon

Kliker.info

Advokat Duško Tomić : U ponedjeljak dokazi protiv Dodika

Advokat Duško Tomić : U ponedjeljak dokazi protiv Dodika

17 Januara
16:50 2016

dusko_tomicAdvokat Duško Tomić rekao je gostujući sinoć u emisiji Face televizije da će u ponedjeljak dostaviti Tužlaštvu BiH dokaze da je predsjednik Milorad Dodik ugovor o privatnom kreditu za kupovinu svoje vile na Dedinju ovjerio pečatom Vlade Republike Srpske.

Tomić je poručio Dodiku da ga se ne boji i ako ga ubiju da će za to, tvrdi Tomić, dijelom biti odgovoran i sam Dodik.

Ugovor o privatnom kreditu za kupovinu svoje vile na Dedinju Dodik je ovjerio pečatom Vlade Republike Srpske, jasan je advokat Tomić.

Tomić je u emisiji pokazao dokument, navodno o kupovini vile, koji je ovjerena pečatom Vlade Republike Srpske, a prema Tomićevim riječima sadrži i imena i potpise Milorada Dodika i Slobodana Pavlovića.

Nakon ovakvih istupa, Tomić je dobio od biznismena Slobodana Pavlovića otkaz za zastupanje u slučaju Pavlović banke, ali ne i u drugim slučajevima.

Interes Tomića, Pavlovića i Dodika je nebitan u odnosu na istinu koja treba da se zna, smatra Tomić.

“Ja ću u ponedeljak otići kao građanin i predaću dokaze, zabilješke i zapisnike, da se vidi kako se krenulo u pljačku Stanara”, rekao je Tomić, pitajući “da li je moguće da (Dodik) krene “zaključkom” u pljačku 3 milijarde maraka”.

Tomić kaže da danima dobija prijetnje smrću.

“Ne možeš dozvoliti da Nebojša Lazić Zenga, inspektor policijski danima najavljuje moje ubistvo i hapšenje”, dodaje Tomić, navodeći da ako mu se nešto desi, svi treba da znaju ko je odgovoran. Pisao je kaže ministru Lukaču o prijetnjama koje mu je uputio Zenga. Lukač je odgovorio da je slučaj prosledio nadležnima, pa ipak Tomić se plaši da ništa po tom pitanju neće biti učinjeno jer mu je poznato da je Zenga, “Dodikov policajac”, rado viđen u društvu moćnika.

Tomić kaže da je ministru Lukaču napisao i sljedeće: “Ako me ubiju, znate ko je kriv: Vi ministre, Zenga i Milorad Dodik”.

Tomić tvrdi da se Dodika sve više odriče i zvanični Beograd, ali da je na udaru i beogradskih medija, govoreći o Dodikovom gostovanju u Upitniku Olivere Jovićević na RTS-u. Tada je Dodik, kaže Tomić, zamuckivao, dok je ovdje spreman da prijeti i tuče novinarke.

Nacionalistička retorika MIlorada Dodika je paravan da bi zaštitio ogroman svoj kapital i pokrio kriminal, i on nije nacionalista, tvrdi Tomić.

(Kliker.info.BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku