hamburger-icon

Kliker.info

Advokat Duško Tomić : ” Pavlović će završiti kao Bobar, Dodik ga je pustio niz vodu !”

Advokat Duško Tomić : ” Pavlović će završiti kao Bobar, Dodik ga je pustio niz vodu !”

14 Januara
07:30 2016

dusko_tomicBiznismen Slobodan Pavlović juče je ukinuo ovlaštenja advokatu Dušku Tomiću koji je bio njegov pravni zastupnik u predmetu koji se u Tužilaštvu BiH vodi povodom kredita Milorada Dodika, predsjednika RS-a u Pavlović banci.Advokat Duško Tomić ranije je tvrdio da je predsjednik RS-a ugovor o kreditu preko Pavlović banke za kupovinu nekretnine u Beogradu ovjerio pečatom Vlade Srpske. Pavlović se u izjavi za RTRS ogradio od Tomićevih tvrdnji.

Advokat Duško Tomić objasnio je za „Slobodnu Bosnu“ razloge zbog kojih mu je Pavlović ukinuo punomoć da ga zastupa.

„Zahvalan sam Pavloviću što mi je otkazao punomoć u ovom delikatnom trenutku. On i ja imamo dijametralno suprotno mišljenje o prvoosumnjičenom Miloradu Dodiku. Pavlović o njemu misli sve najbolje, a ja o Dodiku mislim sve najgore. Da me je Pavlović pitao da li ću se odreći iznošenja svog mišljenja o Dodiku, ja bih njemu otkazao dalje zastupanje. Smatram da su svi građani BiH ugroženi dok je Dodik na vlasti. Pavlović se ne slaže s tim i zbog toga mi je otkazao punomoć.

Braneći interese Pavlovića, želio sam da ode Dodik, a da sačuvam Pavlovića, međutim procijenio sam da ga ne mogu sačuvati. Satrap i tiranin Milorad Dodik pustio je Pavlovića niz vodu, isto kao što je pustio Milana Jelića koji je naprasno umro, zatim je glavom platio i Gavrilo Bobar i to na jedan strašan način. Sada je na red došao Pavlović i njegovo poslovno carstvo koje će biti rastureno. Pavlovićev Univerzitet Slobomir je blokiran, ima problema i sa Žitoprometom. Samo zato što se Dodikova garnitura naljutila na njega“, kaže advokat Tomić.

On i dalje tvrdi da je Dodik na privatni ugovor o kreditu preko Pavlović banke za kupovinu vile na Dedinju stavio pečat vlade RS broj 1.„To znaju i u Tužilaštvu i u Sudu BiH. I ne može mene Dodik zbog toga što sam otkrio njegovu prevaru nazvati smutljivcem i hohštaplerom, jer je upravo on takav i o njemu mislim sve najgore“, zaključuje Tomić.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku