hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić u Mostaru : Ggdje god se okrenemo danas vidimo fašizam, diskriminaciju i segregaciju !

Emir Suljagić u Mostaru : Ggdje god se okrenemo danas vidimo fašizam, diskriminaciju i segregaciju !

11 Februara
01:37 2018

Građanski savez će ustrajati u borbi za jedinstvenu i građansku BiH i jedinstven Mostar u kojem neće carovati bezvlašće – grad koji će konačno imati lokalne izbore i statut, poručeno je sa večerašnje tribine ove stranke u Mostaru.

U do kraja ispunjenoj kongresnoj sali hotela Bristol prisutnima su se obratili Hata Bebanić, Muhamed Fazlagić, Emir Suljagić, Nihad Čolpa i Abdulah Sidran, a povod za tribinu, prema riječima organizatora, bio je Dan obilježavanja oslobođenja Mostara od fašizma.

Emir Suljagić je u ranijoj izjavi za medije kazao da danas gdje god se okrenemo vidimo fašizam, diskriminaciju i segregaciju, počevši od Travnika, gdje se djeca različitih nacionalnosti odvajaju bodljikavom žicom, do “izjava hrvatskog člana Predsjedništva BiH”.

– Predsjedavajući Predsjedništva građane islamske vjeroispovijesti u ovoj zemlji naziva terorističkom većinom. Borba protiv fašizma danas nije stvar izjava i deklaracija, već se na njoj svakodnevno mora raditi. Ideologije koje su poražene prije više od sedam decenija danas se vraćaju na scenu ne samo u BiH već i u Mađarskoj, Austriji i Njemačkoj. Zato se moramo nastaviti boriti, kako nam se ne bi dogodilo ono što smo preživjeli prije četvrt vijeka, kazao je.

Optimistično je najavio da bi GS nakon oktobra mogao biti parlamentarna stranka u nekoliko kantona, na federalnom, te ukoliko se kockice poslože, i na državnom nivou.

Akademik Abdulah Sidran konstatovao je da GS vidi kao jednu od slamki spasa u onom što danas vidi oko sebe, dodajući da je u ovoj stranci prepoznao nešto što odgovara nadanjima i čežnjama kako bi se spasilo “ono što se spasiti može, odnosno kako bi se prostor odlučivanja konačno prepustio mladima”.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku