hamburger-icon

Kliker.info

22. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike : Hoće li Haris Silajdžić u Phoenixu potvrditi svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ?

22. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike : Hoće li Haris Silajdžić u Phoenixu potvrditi svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ?

Novembar 13
04:38 2017

Dr. Haris Silajdžić biće glavni gost 22. Susreta  Bošnjaka Sjeverne Amerike, tradicionalne  manifestacije koja se u organizaciji  ICNAB-e   ove godine održava u Phoenixu,  u američkoj državi Arizona, u vremenu od 24-26 novembra.

Ova vijest potvrđena je Klikeru iz više izvora bliskih organizatoru susreta koji  su zapravo mreža manifestacija vjerskog, političkog, kulturnog i sportskog karaktera i nesumnjivo su najveći događaj za Bošnjake   ovog dijela svijeta.

Istina, gostovanje  i dolazak Silajdžića u Phoneix na zvaničnoj stranici Susreta Bošnjaka još nije potvrđeno jer se kao glavni gosti i dalje navode ambasador BiH u SAD Haris Hrle i bivši ambasador naše zemlje pri Ujedinjenim nacijama, a kasnije i ministar vanjskih poslova BiH Muhamed  Šaćirbegović (Šaćirbay), ali je prema našim saznanjima potvrda o njegovom dolasku već obišla bosanske komune širom Sjeverne Amerike.

Što je još značajnije naši izvori potvrđuju nadanja Bosanaca i Hercegovaca iz ovog dijela svijeta,  da će ,  baš u Arizoni,bivši premijer R BiH  , a kasnije i član Predsjedništva BiH,  potvrditi svoju kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine,  na  izborima naredne godine.  U ovom kontekstu i podsjećanje na najavu  iz izvora bliskih bosanskim i bošnjačkim organizacijama i instutucijama u Americi ,koju je prije nepunu godinu objavio  Kliker.info, da će dijaspora imati svoga kandidata na pomenutim izborima.

Silajdžićev aktivni povratak u politiku i moguća kandidatura za Predsjedništvo BiH,  prema našim izvorima je nagovještena nedavnim velikim intervjuom za  portal Depo  gdje je naznačio svoju viziju bogate i uspješne BiH . Pored toga, njegova  sve izvjesnija kandidatura je kažu, motivisana i saznanjima da će se u utrku za Predsjedništvo BiH, po svemu sudeći uključiti i Milorad Dodik te njegov politički istomišljenik Dragan Čović.

H. Šetka (Kliker.info)

 

Podijeli

3 komentara

  1. omuhamed
    omuhamed Novembar 14, 16:36

    Za predsjedništvo BiH ne smiju se kandidovati strani državljani kao što su Hrvati,Srbi i ostali koji javno govore da nisu bosanski Srbi već su Srbi iz Srbije koji pripadaju Srbiji.To isto važi i za Hrvate. Za Predsjedništvo BIH mogu se kandidovati bodanski Katolici,Muslimani,Praoslavci i ostli državljani BiH koji BiH smatrasu svojom jedinom državom.Ove izmjene treba uvesti u Izborni zakon.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *